Over mij

Mijn naam is Tannie Blankenstijn, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Trotse oma van 5 kleinkinderen.

Ik woon in het gezellige dorpje Kortgene op Noord-Beveland. Mijn hobby’s zijn wandelen en lezen. Als vrijwilliger ben ik meer dan 10 jaar betrokken bij de Stichting “Als kanker je raakt”. Door het organiseren van ontmoetingsdagen in Zeeland “Rouw in mijn hart” (voor degenen die een dierbare verloren hebben) “Zin in Leven” (voor degenen die geraakt zijn door kanker) mag ik mensen bemoedigen, erkenning en herkenning geven.

In ieders leven komen verlies en rouw voor. Ook mijn leven is getekend door rouw op zeer jonge leeftijd. Op 6 jarige leeftijd verloor ik mijn kleine zusje en op 14 jarige leeftijd mijn vader. Deze verliezen hebben mijn leven mede gevormd.

In een proces van rouw door verlies van een dierbare, ongewilde kinderloosheid, rouw rondom adoptie en het verlies van gezondheid kan ik jou als ervaringsdeskundige begeleiden.

Goudlijm

Door al deze verliezen heen ben ik geworden wie ik mag zijn. Er is veel goudlijm gebruikt om alle brokstukken te lijmen en dit heeft mij in mijn kracht gezet. Een belangrijke krachtbron is mijn geloof in God. In mijn werk binnen de ggz als secretarieel medewerker zie ik ook veel mensen die te maken hebben met veel verdriet, verlies en rouw. In mijn werk is de verbindende factor, er te mogen zijn voor de ander, wat mijn dag kleur geeft. Hierdoor ontstond bij mij het verlangen om mijn werk als rouwbegeleider vorm te geven. Graag wil ik een stukje meelopen op jouw rouwpad, te luisteren en er voor jou te zijn. 

Samen kijken hoe de rouw in jouw leven verweven kan worden. Om mezelf te scholen heb ik de opleiding Contextueel Pastoraat gevolgd bij Koinonia. Vanuit deze opleiding ben ik me speciaal gaan richten op rouw. Vanuit dit oogpunt heb ik een cursus Rouwbegeleiding gevolgd. Rouw is veel omvattend en er wordt niet vaak over gesproken. Mensen die rouwen gaan vaak heel eenzaam hun weg. Hoe mooi is het dan om met jou mee te mogen lopen in jouw proces van rouw.
Ook als je niet zo veel hebt met het christelijke geloof, ben je van harte welkom.

Naam

Kintsugi is afgeleid van de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen.
De littekens mogen gezien worden. We hoeven deze niet te verbergen.
Door de goudlijm wordt het aardewerk weer bruikbaar en mooier dan eerst.
Dit is wat ik ieder gun die worstelt met verlieservaring.
Goudlijm moet met grote precisie worden aangebracht, met liefde en zorg.
Door God en anderen en door jezelf.
De breuklijnen mogen zichtbaar zijn en blijven, zo mag je weer leven, doorleven met verlies.

Maak een afspraak

Plan een vrijblijvende kennismaking in.

13 + 3 =

Telefoonnummer

06-21952307

KVK nummer

88592758

Adres

Rouwbegeleiding Kintsugi

Hoofdstraat 29

4484 CA Kortgene

© Rouw Kintsugi 2023 – 2024 | Privacyverklaring | Website door Marian Verhage | Webdesign & Online Marketing